Pazar

Klasiklerden hoşlananlar için...

1999 ve Mayıs 2000 yılları Superonline'ın ana yayın portalı, bir "Çağdaş ve Geleneksel Sanatlar" bölümü de içeriyordu. Editörlüğünü Elif Mutlu'nun yaptığı bölümün iki sürekli köşe yazarı vardı: Ben ve Orhan Cem Çetin. Benim köşem "Kekeme", onunki "Gülümsemesem" başlığını taşıyordu.

On beş günde bir yazdığım köşemde yirmi yazı yayınlandı. Bu yirmi yazının ardından "Aynalarımı İstiyorum" başlıklı ve daha sonra geniş bir sergiye dönüşen çağrımı aynı köşeden yayınladım.

"Belki yıllar sonrasının sanatseverleri ve sanatçıları da okumak ister ve o günlerden bugüne uzanan hoş bir perspektife sahip olabilirler; o halde yayınlanmalı", dediğim bu yazılarda, içerdiği haber, yorum ve polemiklerde kimler var, kimler! Size onların listesini sıralayarak merakınızı kabartacak ve sözü hemen Kekeme'ye bırakacağım:

Carlos Saura, Antonio Saura, Paolo Colombo, Yıldırım Türker, Selda Asal, Joseph Kosut, Elif Ara, Vasıf Kortun, Halil Altındere, Hüseyin B. Alptekin, Bülent Şangar, Selim Birsel, Vahit Tuna, Hale Tenger, Claire Lyse Bucci, Réne Block, Neriman Polat, Nadi Güler, Vitali Hakko, Orhan Cem Çetin, Beral Madra, Massive Attack, Mustafa Kaplan, Trevanian, David Lynch, Patricia Highsmith, Ali Akay, Tayfun Erdoğmuş, Argun Okumuşoğlu, Elif Çelebi, Kezban Arca Batıbeki, Selma Gürbüz, Şeyma Reisoğlu Nalça, Hakan Onur, Seza Paker, Nilüfer Ergin, Bedri Baykam, Hüsamettin Koçan, Emre Zeytinoğlu, Aykut Köksal, Canan Beykal, Mehmet Güleryüz, Erdağ Aksel, Hasan Bülent Kahraman, Ahmet Elhan, Henri Cartier-Bresson, Tom Tykwer.

Hiç yorum yok: